sunnuntai 8. syyskuuta 2019

Ensimmäinen sijoitusasunto

Meidän perhe hankki huolellisen harkinnan jälkeen ensimmäisen sijoitusasunnon, johon tarkoin valittu vuokralainen muutti viime viikolla. Kohteeksi valikoitui vertailujen jälkeen uusi neljännen kerroksen yksiö ranskalaisella parvekkeella Espoon Saunalahdesta. Rakennuttajana toimi Lehto ja vuokralaisen hankimme Vuokraturvan kautta.

Kriteereinä sijoitusasunnolle meillä oli kohtuullisen hinnan lisäksi sijainti ja yhtiön kunto. Keskityimme etsinnässä enemmän kasvaviin ja kehittyviin alueisiin kuin Helsingin ydinkeskustassa sijaitseviin asuntoihin. Ydinkeskustassa olevien uusien ja peruskorjattujen yhtiöiden asunnot on tällä hetkellä neliöhinnaltaan niin korkeita, että ne eivät ole mielestäni järkeviä sijoituskohteita edes pitkällä tähtäimellä.

Pidämme Espoota ja erityisesti länsiväylän läheisyyttä hyvänä sijoituskohteena jatkuvasti kehittyvien palveluiden, kasvavan asukasmäärän ja rakenteilla olevan länsimetron jatkon vuoksi. Sijoitusasunto on hankittu pitkällä tähtäimellä, joten hyvämaineiset kasvukohteet tuntuivat luotettavalle ja varmalle valinnalle. Saunalahti sai plussaa myös merellisen sijaintinsa vuoksi.

Asuntoa vuokraamme minimissään vuodeksi kerrallaan, jonka jälkeen vuokrasopimus on irtisanottavissa kuukauden määräajalla. Vuokralaisen valinnan tärkeyttä ei voi liikaa korostaa. Vakinainen työpaikka ja luottotiedot kunnossa on aika ehdottomia hyvän vuokralaisen ominaisuuksia. Lisäksi muutama puhelu pääkaupunkiseudun käräjäoikeuksiin on hyvä tehdä sen varmistamiseksi, ettei asuntoa haluavalla ole häätöjä aiemmista vuokrakodeista. Nuoren henkilön kuten opiskelijan ollessa kyseessä, vakinaista työpaikkaa ei voi aina pitää ehdottomana vaatimuksena, mutta silloin vuokran maksuille on hyvä vaatia henkilötakaus. Takaajana on yleensä nuoren vanhemmat tai toinen heistä.

Matalien korkojen vuoksi asuntosijoittamisesta on tullut suosittua. Riskitöntä se ei kuitenkaan ole, vaan perusjutut kannattaa pitää mielessä prosessin aikana. Muista valita asunto hyvältä sijainnilta, älä maksa asunnosta liikaa ja valitse vuokralainen tarkoin, niin aika lähelle riskitöntä sijoitusta päästään. Mikäli asuntoihin sijoittaminen lähtee hyvin käyntiin, niin meillä on suunnitelmissa hankkia toinen ja ehkä kolmaskin sijoitusasunto tulevaisuudessa. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pojan kanssa Kreikkaan kahdestaan

Nyt olen kerännyt rohkeutta tarpeeksi ja jahkaillut asian kanssa aivan riittävästi. Lopultakin lähdetään Lucan kanssa aivan kahdestaan kunno...