lauantai 7. syyskuuta 2019

Maistuva kinkkupiirakka

Maukas ja nopeasti valmistuva suolainen piirakka on kiireisen arjen pelastaja. Loistava valinta, kun tarvitset herkullista syötävää esimerkiksi yllättävien vieraiden vuoksi tai sopii ihan vain oman perheen ex tempore hemmotteluun. Tällä kertaa mukaan meni kirsikkatomaatin puolikkaita, mutta piirakkaan sopii yhtä hyvin vaikka aurajuusto, parsa, ananas tai feta. 

Pohja:
100 g voita, 2 dl vehnäjauhoja, 2 rkl vettä, ripaus suolaa. 
Vaivaa voi ja jauhot sekaisin. Lisää kylmä vesi ja suola sekä sekoita taikina tasaiseksi. Painele piirakkavuokaan ja pohja valmis täytettäväksi. 
Super kiireessä voi helposti käyttää myös kaupan valmiita pyöreitä pohjia suolaiseen leivontaan, mutta muista ottaa sulamaan hyvissä ajoin.

Täyte:
150-200 g palvikinkkua, 1 sipuli, 1 purkki (150 g) ranskankermaa, 1 pussi emmental punaleima juustoraastetta, 3 kananmunaa, hieman silputtua persiljaa ja rouhittua mustapippuria.

Kuutioi kinkku ja pilko sipuli sekä lisää ne pohjan päälle. Sekoita muut aineet kulhossa tasaiseksi massaksi ja painele kinkun ja sipulin päälle. Jos lisäät kinkun lisäksi muita täytteitä, niin laita ne kinkun ja sipulin kanssa ensin pohjalle.

Paista 175 asteessa noin 35 minuuttia ja nauti 😘



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pojan kanssa Kreikkaan kahdestaan

Nyt olen kerännyt rohkeutta tarpeeksi ja jahkaillut asian kanssa aivan riittävästi. Lopultakin lähdetään Lucan kanssa aivan kahdestaan kunno...