lauantai 7. syyskuuta 2019

Vaniljainen punaherukka kaurapiirakka

Nyt on tehty kesän ensimmäinen (mutta ei taatusti viimeinen) kaurapiirakka, jota oma äiti on tehnyt meillä kotona aina siitä asti kun olimme siskon kanssa pikkutyttöjä. Tällaiset periytyneet reseptit on ihan parhaita ja niitä on ihana tehdä omalle pojalle. Resepti on helppo ja nopea, joka sopii siis lapsiperheille ja kaikille niille, jotka kaipaavat nopeasti hyvää ja suhteellisen tervettä syötävää vaikka väli- tai iltapalaksi.

Pohja:
1 dl sokeria, 3 dl kaurahiutaleita, 1,5 dl vehnäjauhoja, 150 g sulatettua voita, 1 muna, 1 tl leivinjauhetta.

Täyte:
Punaherukoita 1,5-2 dl, kermaviili purkki (tai vastaava määrä piimää), 0,5 dl sokeria, 2-3 tl vaniljasokeria, 1 muna.

Sekoita kulhossa kuivat aineet, lisää sulatettu voi ja muna sekä sekoita taikina tasaiseksi massaksi. Painele taikina vuokaan ja lisää päälle marjat. Lopuksi sekoita kulhossa täytteen aineet keskenään ja valuta täyte marjojen päälle.

Paista uunissa keskitasolla 180 asteessa noin puoli tuntia. Kuitenkin siten, että piiras saa kauniin ruskean värin. Tupla-annoksesta saa kerralla leivottua uunipellillisen. 

Herkullista viikonloppua kaikille 😘






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pojan kanssa Kreikkaan kahdestaan

Nyt olen kerännyt rohkeutta tarpeeksi ja jahkaillut asian kanssa aivan riittävästi. Lopultakin lähdetään Lucan kanssa aivan kahdestaan kunno...